Lifestyle/Gezondheid
2025119576
Gezondheid

’Een op de vijf Nederlandse vrouwen verkiest overwerken boven seks met partner’

Wat doe jij liever: ’s avonds nog even doorwerken of vrijen met je partner? Uit een recent onderzoek blijkt dat een op de vijf Nederlandse vrouwen liever overwerkt. Bovendien vindt een vijfde van de dames het prima om één keer per jaar seks te hebben met hun liefje.

Dat blijkt uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Acties.nl onder 1051 volwassen Nederlanders met een vaste relatie. Van de mannen verkiest negen procent een avondje overwerken boven een vrijpartij met hun wederhelft.

Libido

Dat een vijfde van de Nederlandse vrouwen het prima vindt om maar één keer per jaar seks te hebben, komt voor veel mannelijke respondenten niet als een verrassing. Zo zegt 55 procent van de heren een hoger libido te hebben dan hun partner, tegenover vijftien procent van de ondervraagde vrouwen.

Maar liefst dertien procent van alle Nederlandse mannen verdenkt hun partner er zelfs van aseksueel te zijn. Onder vrouwen bedraagt dit slechts vijf procent.

Top drie

Uit het onderzoek blijkt verder dat mannen meer waarde hechten aan seks dan vrouwen. Zo noemt maar liefst 41 procent van alle mannelijke respondenten het één van de drie belangrijkste dingen in hun leven, tegenover slechts 22 procent van de vrouwen.

Overijsselse mannen (27 procent) geven het minst om seks, Zuid-Hollanders spannen de kroon. Voor 52 procent is seks het belangrijkste in hun leven.