Nieuws/Lifestyle
202675731
Lifestyle

Je mooi aankleden (zelfs als je de hele dag thuis bent): dit is waarom het goed voor je is

Af en toe best wel fijn hoor, een hele dag rondhangen in een joggingpak. Toch raden we je aan om ’s morgens een klein beetje je best te doen om er leuk uit te zien. Zelfs als je niet de deur uitgaat. Een psycholoog legt uit waarom.

Het dragen van een mooie (of nieuwe) outfit maakt je gelukkiger, stelt psychologe Audrey Tang op de website van The Huffington Post.

Als we ons leuk aankleden, nemen we onbewust een betere houding aan. We gaan wat meer rechtop zitten en lopen en dat is weer van positieve invloed op hoe we ons voelen. „Dat komt doordat we onze hersenen kennis laten maken met iets nieuws; ons brein wordt daar blij van.”

Lachen

Wie toch liever zijn oude kloffie aantrekt, kan ook op andere simpele manieren de dag positief starten. Een bewezen truc voor een positieve vibe is (glim)lachen.

Lachen ontspant. Zelfs geforceerd lachen heeft een positief effect. Vooral onder ouderen verbetert het de algehele stemming en slaap. Ook kan lachen pijn, bijvoorbeeld veroorzaakt door reuma of artrose, verminderen.