Lifestyle/Reizen
2029589494
Reizen

Hotel van de week

In dit Griekse hotel draait alles om verwennerij

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer Sani Dunes Hotel, Chalkidiki in Griekenland.

Natuurlijk maken we graag gebruik van het aanbod om een privétoer over het schiereiland Chalkidiki te maken. Chauffeur Kostas vertelt honderduit over de liefde voor deze omgeving en laat ons de mooiste plekjes zien. Hij tovert op een van de uitzichtpunten zelfs champagne tevoorschijn om ons extra van het moment te laten genieten. Verrassing van het hotel, verduidelijkt de aardige Griek.

Dat is kenmerkend voor ons verblijf. Hier draait namelijk alles om verwennerij, smaak en is er oog voor detail. Ons hotel is onderdeel van het Sani Resort, waar enkele intieme vijfsterrenhotels naast elkaar liggen in een omgeving met een dennenbos, een kuststrook en een haven. De hotels liggen op loopafstand en je kunt van alle faciliteiten gebruik maken, maar toch voelt het zeker niet als eenheidsworst.

Zo zitten wij in het intieme Sani Dunes. Hoewel dit geen adults only-hotel is, maar wel strandgedeeltes voor alleen volwassenen heeft, is er in de naastgelegen hotels meer vertier voor kinderen. In ons uiterst smaakvol ingerichte hotel heerst vooral serene rust. Zo merk je nauwelijks dat het hotel is volgeboekt. We trekken onze banen in het immense (verwarmde) zwembad én zijn alleen. Ook de bar is gezellig en intiem. Op het strand, met heerlijke bedjes en gevulde koeltasjes, is het druk maar niet té. Lunchen in de beachclub doen we in alle rust (en eten daar de lekkerste tonijnwraps ooit).

Pas tijdens het diner, verderop in de haven, ervaren we drukte. Ook leuk. Hier slenteren we over de boulevard, vergapen we ons aan desuperyachts, zien mooie winkels en bestellen een cocktail. Om voor het afzakkertje toch op ons eigen, fijne terras te eindigen. We zeggen jamas en proosten er op het geluk dat we tijd mogen doorbrengen in dit Griekse paradijsje.

In ’t kort

Interieur

De kamers stralen, net als de rest van het hotel, rust en luxe uit. Smaakvol geheel.

Ligging

Op een resort dat als een dorp aanvoelt. Fijne combinatie: aan zee en bij een bos waar je kunt wandelen en fietsen.

Service

Fantastisch. Wat een aardige mensen werken hier!

Praktisch

Kom zonder kinderen. De naastgelegen hotels zijn met kinderen geschikter.

sani-resort.com