Lifestyle/Culinair
2034872302
Culinair

Recept van de dag: omelet met mozzarella

Gisteren was de stoofdag van Irish Meat. Zo leuk, met twee van jullie, mede-lezers dus, in de finale. Net niet gewonnen maar heel hoog geëindigd. Ik wilde een van de recepten plaatsen maar de mussen vallen van het dak. Dus vandaag wat anders. Als de herfst echt begint, hebben jullie deze stoofrecepten nog tegoed. Nu maken we een simpele omelet.

Nou simpel, heb je nog basilicum in de tuin? Ik heb net een enorme bos te drogen gehangen. Straks rol ik die in een krant, nog twee weken hangen en dan met de krant rollen en alles wat eruit valt opvangen. Heb ik voor een halve winter basilicum.

Nodig voor twee personen:

• 6 eieren, losgeklopt

• 1 rijpe tomaat, vliesdun in plakjes

• 150 gr mozzarella in dunne plakjes

• ½ eetl basilicum, gehakt.

• zout, peper, boter

Bereiding:

Nou, eerst de eieren loskloppen. Bak je er twee, dan doe je eerst de helft van alles in de pan. Boter smelten, tot het net ophoudt met bruisen. Giet de struif in de pan. Nu een beetje peper erop, een paar plakjes tomaat, een plak mozzarella en daarop de gehakte basilicum.

Ligt er nog veel natte eierstruif bovenop dan til je de zijkant van de omelet op en beweeg je de pan zo dat het struif onder de omelet loopt. Is het bovenop tegen stollen aan? Dan mag er een beetje zout over strooien en dichtvouwen.

Weet je wat daarbij hoort? Gebakken aardappels en je kan vast nog wel een krop echte botersla krijgen. (Aanmaken met echte walnootolie, een beetje appelazijn, druppel groene Tabasco, en een kleine beetje mayo.)