Nieuws/Lifestyle
2035218372
Lifestyle

Dagrecept: Basta met die Bolognese! Maak eens spaghetti met citroen, chili’s en zeevruchten

Wie aan spaghetti denkt, zal er vermoedelijk ook Bolognese bij denken. Een wereldberoemd gerecht, maar niet in Italië! Ze eten eerder een tagliatelle Bolognese; spaghetti is een te dunne pasta om de dikke vleessaus te ’dragen’.

Stiekem hebben ze ook wel gelijk. Gelukkig is er genoeg fijn gezelschap voor spaghetti te vinden, zoals olijfolie, knoflook, chilivlokken en zeevruchten...

Altijd zout in het water

Kook de spaghetti in een ruime hoeveelheid water (altijd mét zout) beetgaar. Verwarm ondertussen de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook even kort zonder dat het donker en bitter wordt. Voeg vervolgens de ansjovis, kappertjes, chilivlokken en zeevruchten toe, bak het geheel nog een minuut zachtjes mee en draai het vuur uit.

Giet de beetgare spaghetti af, maar doe de pasta weer terug in de pan. Nu mag dat goddelijke mengsel van knoflook, chilivlokken en zeevruchten erbij; hetzelfde geldt voor de gehakte peterselie. Als je de spaghetti écht af wilt maken, voeg dan nog 1 eetlepel citroenrasp toe om alle smaken te laten knallen. Die Parmezaan kun je dan echt wel missen.

Nodig voor 4 personen:

- 400 g spaghetti

- 150 g zeevruchten (gemengd en gekookt)

- 2 el extra vierge olijfolie

- 4 teentjes knoflook

(grof gehakt)

- 4 ansjovisfilets

(grof gesneden)

- 1 el kappertjes (afgespoeld en grof gehakt)

- ½ tl chilivlokken

- 2 el gehakte peterselie

- 1 el citroenrasp

- Parmezaan (geraspt,

optioneel)