Nieuws/Lifestyle
2035334
Lifestyle

Hotel van de week: SWEETS hotel

Klein maar superfijn in Amsterdam

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot hotel van de week. Dit keer: SWEETS hotel, Amsterdam

Een paar jaar geleden nog een brugwachtershuisje van waaruit ophaalbrug de Scharrebiersluis werd bediend, tegenwoordig een knusse en sfeervolle hotelkamer voor gasten die in zijn voor een unieke logeerervaring. En dat zijn we!

Geen chique hotellobby, grote eetzaal waar de keuze iets te reuze is of een nachtportier. Dat is ook helemaal niet nodig. Via een app op onze telefoon checken we probleemloos in en we houden ons mobieltje tegen het slot om de deur te openen. Ontbijten, lunchen en dineren doen we in een van de vele leuke tentjes in de buurt.

Unieke brugwachterhuisjes

We logeren in het centrum van Amsterdam, aan de Nieuwe Herengracht om precies te zijn. Vanuit ons huisje hebben we mooi uitzicht op het imposante Scheepvaartmuseum. In de avond zien we voor onze deur een ’moderne’ brugwachter in actie die de stalen brug met een druk op de knop (althans, zo lijkt het) omhoog laat gaan voor een passerende boot.

Scharrebiersluis vormt samen met 27 andere voormalig brugwachtershuisjes het SWEETS hotel. Omdat alle huisjes tussen 1673 en 2009 zijn gebouwd, zijn ze allemaal uniek. Zo stamt onze accommodatie uit 1906, ontworpen vóór de uitbundigheid van de Amsterdamse School, want het is sober van vorm en het metselwerk is eenvoudig. Binnen is het licht en knus.

Overal is aan gedacht. Van fijne zachte badjassen en dito slippers tot een tablet met Netflix (chillen maar) en leuke weetjes over hotel en stad. Er liggen zelfs oordopjes voor ons klaar die later overbodig blijken te zijn.

De brugwachtershuisjes passen goed in de huidige hype rond de tiny houses. Scharrebiersluis, ook wel aangeduid als kamer 203, is klein maar fijn. Met meer dan twee personen wil (en mag) je hier niet zijn. Het hotel waarschuwt gasten al op de website: ’De badkamer is bijzonder krap en alleen geschikt voor snelle douchebeurten’. Klopt, maar de minidouche mag de pret niet drukken.

SWEETS hotel valt hoe dan ook in de categorie ’hier moet je een keer hebben geslapen’.

In ’t kort

Interieur

Licht, modern en comfortabel.

Ligging

Verspreid door Amsterdam. Wij sliepen op de Scharrebiersluis, in het centrum met fraai uitzicht op het Scheepvaartmuseum.

Service

Het kantoor van SWEETS Hotel is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar.

Praktisch

Maximaal 2 personen per huisje.

sweetshotel.amsterdam