Lifestyle/Gezondheid
2066141994
Gezondheid

Plassen onder de douche? Doe maar liever niet, zegt deze expert

Je hebt het vast weleens gedaan of misschien doe je het wel élke dag: plassen onder de douche. Ben je een dagelijkse ’doucheplasser’, dan kun je daar maar beter mee stoppen. Een Amerikaanse dokter zegt namelijk dat een plasbeurt tijdens een douchebeurt helemaal niet zo slim is.

Dat heeft niets te maken met hygiëne, maar met het feit dat je door onder de douche te plassen je brein langzaam traint om in actie te komen bij het horen van water.

Alicia Jeffrey-Thomas, een Amerikaanse bekkenbodemfysiotherapeute die op TikTok video’s deelt over allerlei onderwerpen die met de bekkenbodem te maken hebben, adviseert haar kijkers dan ook om een douchebeurt en een plasbeurt niet met elkaar te combineren. Het is bovendien niet slim om te plassen terwijl je in de buurt bent van een stromende kraan.

Doe je dat namelijk wel en ook nog eens heel vaak dan leggen je hersenen een verband tussen stromend water en plassen. Volgens de fysiotherapeute kan dat niet zo veel kwaad als je nog jong en vitaal bent. Jonge mensen zijn volgens haar namelijk beter in staat om hun plas op te houden. Maar zodra je ouder wordt en je bekkenbodemspieren wat minder goed functioneren, kunnen er ongemakkelijke situaties ontstaan, stelt ze.

Praktisch gezien zou dat kunnen betekenen dat je hersenen na jaren van plassen onder de douche zo geconditioneerd zijn, dat het zelfs kan betekenen dat je al moet plassen tijdens het afwassen of wanneer je met een tuinslang je planten aan het verzorgen bent. Zelfs als je in de buurt bent van een stromende fontein zou je het gevoel kunnen krijgen dat je (nodig) moet plassen. Zie het dan maar eens op te houden...

@thepelvicdancefloor

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP