Nieuws/Lifestyle
2067985298
Lifestyle

Dagrecept: Gevulde paprika’s met feta en pijnboompitten

Velen van u hebben waarschijnlijk alweer de barbecue tevoorschijn gehaald, het weer was er immers naar. Voor sommige mensen is de combinatie groente & barbecue misschien vloeken in de kerk, maar gegrilde groenten met dat lekkere houtskoolrandje zijn heerlijk; je eigen fantasie is het enige wat in de weg staat!

En anders kun je wat inspiratie halen uit De Groene Barbecue (Uitgeverij Becht). Rukmini Iyer deelt hierin 75 vega-recepten, waaronder deze broodjes met gevulde paprika.

Bestrijk beide kanten van de gehalveerde paprika’s met wat olijfolie en gril ongeveer 10 minuten per kant op een matig hete barbecue, totdat ze donkere plekjes krijgen en zacht worden. Schep ondertussen de pijnboompitten, feta, citroenrasp en citroensap, basilicum en chilipeper in een kom. Haal de paprika’s van de barbecue en vul de helften met het fetamengsel.

Daarna leg je de andere helften erop en kunnen ze nog even op de barbecue, zo’n 5 minuutjes per kant. Doe ze op een hamburgerbroodje en je kunt aan tafel. En als het weer niet meewerkt, kun je ook gewoon de ovengrill gebruiken.

Nodig voor vier personen:

– 4 rode paprika’s (gehalveerd, zonder zaadlijst)

- olijfolie

- 50 g pijnboompitten

- 200 g feta (verkruimeld)

- 1 citroen (sap en rasp)

- handje verse basilicum (fijngesneden)

- 1 rode chilipeper (fijngesneden)

- 4 hamburgerbroodjes

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop