Lifestyle/Culinair
2079515450
Culinair

Dagrecept: Quesadilla’s met een Javaanse draai

We hebben op deze plek al eerder quesadilla’s gehad, maar het leuke aan deze Mexicaanse tortilla’s, belegd met kaas, groenten en/of vlees, is dat je ze op allerlei manieren kunt bereiden.

Je kunt ze vegetarisch houden en variëren met uiteenlopende soorten groenten, maar ook kip, gehakt of stukjes chorizo gebruiken, al is dat laatste niet zo Mexciaans. Sharon de Miranda geeft in haar mooie boek Colorful Food (Terra) weer een Javaanse draai aan haar quesadilla’s, door wat sambal badjak toe te voegen.

Deze sambal heeft altijd mijn voorkeur gehad, hij wordt gebakken en op smaak gebracht met uien, knoflook en trassi, (bijna) net zoals het hetere broertje sambal brandal. Zo maak je de vega-quesadilla’s van Sharon: Snijd de paprika’s en de tomaten in kleine blokjes en snipper de rode uien. Besmeer twee tortilla’s met 1 el sambal. Beleg de ene tortilla met 50 g cheddar, een kwart van de tomaat, rode ui, korianderblaadjes, paprika en 50 g geraspte kaas naar keuze.

Leg de andere tortilla erop, met de sambalkant naar beneden. Druk goed aan. Beleg op dezelfde manier de andere drie quesadilla’s. Verwarm een koekenpan en bak ze in drie minuten op laag vuur lichtbruin en krokant. Snijd daarna in vieren.

Nodig voor 4 porties:

- 2 gele paprika's

- 2 tomaten

- 2 rode uien

- 8 tortilla's

- 4 el sambal badjak

- 200 g cheddar (geraspt)

- 1 bosje koriander (alleen de blaadjes)

- 200 g geraspte kaas