Lifestyle/En route
2085617392
En route

Tesla geeft garagist schuld van spontaan ontbrandende auto

In China vatte een Tesla Model S uit zichzelf vlam. Tesla geeft toe dat de auto de oorzaak was, maar geeft toch de garagist de schuld.

Het lijkt schering en inslag met Tesla’s die in de fik vliegen of zelfs exploderen. Zeker in China. In korte tijd is daar de tweede Tesla Model S uit zichzelf in de brand gevlogen. In dit geval stond de auto ter reparatie bij een door de fabrikant gelicenseerde garagist. Ondanks dat hij met de schade zit, geeft Tesla hem toch de schuld van de brand.

De auto in kwestie stond ’s nachts op een autolift en vatte omstreeks middernacht vlam. Omstanders belden de brandweer, die snel ingreep. Nadat ze in het pand waren binnengedrongen stuitten ze op twee brandhaarden: de Tesla en de meterkast ernaast. Tesla was er als de kippen bij om op het incident te reageren en bevestigde dat de auto, en niet de meterkast de oorzaak van de brand was. Maar tegelijk gaf het bedrijf de garagist de schuld van de brand.

Volgens de Californische autobouwer heeft de Chinese reparateur nalatig gehandeld. De Model S stond er namelijk met een accupakket met fikse waterschade. De monteurs hebben niet naar de door Tesla opgestelde richtlijnen gehandeld waardoor het accupakket niet zorgvuldig veiliggesteld was en dus vlam kon vatten.

Wilt u meer weten over dit onderwerp, lees dan verder op Autovisie.nl