Lifestyle/Culinair
2091982063
Culinair

Recept van de dag: Indiase boterkip

Felix Wilbrink Boterkip, als ik zoiets alleen al lees krijg ik me toch een trek. Een Indiaas recept. Niets engs aan. En de beloning is ongelooflijk. Wat het chemische proces is, weet ik niet precies maar zeker is dat de zuren in de yoghurt het bindweefsel in de kip afbreken zodat die beslist veel malser wordt. Neem er goeie kip voor, en het liefst kipdijvlees, dat is iets vetter en iets smaakvoller.

Nodig voor 4 personen:

• 1 kg kipdijvlees

Voor de marinade:

• 4 dl volle yoghurt

• 6 tenen knoflook

• 2 cm gember

• 1 theel paprikapoeder

• ½ theel gemalen korianderzaad

• ½ theel komijnzaad

• ½ theel garam masala

• ½ theel zout

• rasp van halve citroen

Voor de tomatensaus:

• 800 gr gepelde tomaten uit blik

• 75 gr boter

• ½ theel paprikapoeder

• ½ theel garam masala

• zout

Bereiding

Goed, dus de yoghurt in een kom met alle ingrediënten die hieronder staan onder de noemer ’marinade’. Alles gemalen en of heel fijngesneden. Laat de kip hierin het liefst een hele nacht staan.

Dan een scheut olie in een pan en de kip met de yoghurt erin opzetten. Dat mag wel een uurtje duren. Zo al lekker, nog lekkerder met een tomatensaus. Verhit de tomaten, laat het vocht verdampen. Ha, daar is die, de boter, de boter erbij dus, paprikapoeder erbij, beetje garam masala en de room.

Laat nog even inkoken en doe bij de kip. Ja, rijst erbij of pitabrood.