Lifestyle/Reizen
2094458130
Reizen

Onderzoek: helft Nederlandse LGBTQ+ reizigers ervaart discriminatie

Reizen betekent voor veel mensen ontspannen en mentaal tot rust komen. De realiteit is (helaas) dat niet iedereen reizen zo ervaart. Uit een recent onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlandse LGBTQ+-reizigers ongastvrije reiservaringen heeft gehad.

Booking heeft 5514 LGBTQ+ (lesbian, gay, bisexual, transgender, transsexual, queer, questioning, intersex, asexual, ally)- reizgers uit 25 verschillende landen gevraagd naar hun reiservaringen. 76% van de LGBTQ+ reizigers heeft aangegeven weleens ongastvrije reiservaringen te hebben gehad. De meeste negatieve ervaringen komen voor als Nederlandse toeristen zich in openbare ruimtes begeven (23%).

Discriminatie

Meer dan de helft (52%) van de LGBTQ+ reizigers heeft enige vorm van discriminatie ervaren tijdens het reizen, bijvoorbeeld door stereotyperingen (23%) of door te worden aangestaard, uitgelachen, of uitgescholden door andere reizigers (16%) en/of door de lokale bevolking (18%). Bijna twee derde (65%) moet zelfs rekening houden met hun welzijn en veiligheid als LGBTQ+ reiziger.

De ondervraagden is ook gevraagd welke overwegingen zij maken bij het uitkiezen van een bestemming of activiteit. 61% zegt dat lid zijn van de LGBTQ+ gemeenschap invloed heeft op de beslissingen die ze nemen bij het plannen van een reis, de activiteiten die ze doen (58%) en misschien wel het belangrijkste; het verlanglijstje van bestemmingen (50%). Meer dan de helft (58%) zegt dat hun LGBTQ+ identiteit de keuze met wie ze reizen beïnvloedt.

Zelfvertrouwen

Hoewel er veel obstakels zijn om inclusief te reizen voor degenen die zich identificeren als LGBTQ+, zijn er ook veelbelovende ontwikkelingen en positieve reiservaringen. Zo is 84% van de Nederlandse LGBTQ+ reizigers van mening dat de meeste reiservaringen die ze tot nu toe hebben gehad gastvrij waren. Daarnaast zijn er positieve signalen dat twee derde (65%) van de LGBTQ+ reizigers meer zelfvertrouwen hebben gekregen als reiziger, waarbij 82% zegt het vertrouwen te hebben om daadwerkelijk de bestemmingen te boeken die ze willen bezoeken.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop