Lifestyle/Reizen
2095240162
Reizen

Deze kleur koffer kun je het beste thuislaten

Het is de nachtmerrie van iedere reiziger: sta je na lange tijd wachten bij de bagageband alsnog met lege handen. Want waar is je koffer nou gebleven? Er is is bijna niets zo vervelend als je bagage verliezen. Volgens een expert is er één kleur die je het beste kunt vermijden als je zo snel mogelijk je koffer wil terugvinden.

Op veel vliegvelden heerst er nog altijd kofferchaos. Volgens Frankfurt Airport doen passagiers er daarom goed aan om te reizen met bagage die lekker opvalt. Denk dus aan felle kleuren en koffers met een gekleurde kofferband. Een zwarte koffer zou je dus het beste thuis kunnen laten. „Veel passagiers reizen met zwarte koffers, wat de identificering van de verloren bagage tijdsintensief maakt”, adviseert Thomas Kirner, woordvoerder van de Duitse luchthaven, in een verklaring.

Heb je geen zwarte koffer of kun je die niet van iemand lenen? Dan is het volgens Kirner ook nog een optie om je zwarte koffer(s) te beplakken met opvallende stickers. Het zou zomaar kunnen helpen...