Lifestyle/Thuis & Tuin
2110458986
Thuis & Tuin

Woontrend

Witte muren beu? Zo maak je ze een stuk spannender

Lattenwanden zijn weer helemaal in.

Lattenwanden zijn weer helemaal in.

Elke week behandelen we in VRIJ woonvragen van lezers. Vandaag: Jarenlang was mijn woonkamer helemaal wit. Daar ben ik op uitgekeken. Vorige week heb ik één muur ’greige’ geverfd, maar ik vind het nog steeds erg saai. Heeft u tips?

Lattenwanden zijn weer helemaal in.

Lattenwanden zijn weer helemaal in.

Het is belangrijk om naar het interieur te kijken; wat past er bij de meubels? Ben je meer van Scandinavisch wonen, dan is neongeel misschien niet de beste optie. Aan de andere kant: doe je iets wat niet bevalt, dan haal je het gewoon weer weg.

Anno 2023 is een lattenwandje erg gewild. Stijlvol, goed voor de akoestiek én gemakkelijk te creëren. Koop simpelweg mooie latjes bij de bouwmarkt en plak ze op de muur.

Je kunt ook slechts een deel van de wand beplakken en als het bevalt, aanvullen of voor een andere soort latjes/hout kiezen.

Behang is ook weer helemaal terug; je kunt eventueel met vakken werken. Of hang een tapijt aan de muur! Als laatste: maak een bijzonder wandmeubel door kratten aan de muur te bevestigen. Verf erom heen met ’botsende’ kleuren. Saai is dan echt verleden tijd.