Lifestyle/Culinair
2116210873
Culinair

Wat is eigenlijk het verschil tussen groene en gele limoenen? (en wanneer gebruik je welke?)

In je favoriete cocktail, een taart of lekkere curry: de beste limoenen zijn lekker scherp en vol van smaak. Maar verschillen de groene en gele veel van elkaar qua smaak?

Lange tijd werd gedacht dat de geelgroene limoenen te ver gerijpt en dus niet meer ‘het beste van het beste’ zijn. Maar daar komt men nu van terug. Geel betekent niet per se dat ze overrijp zijn, wél dat de smaak anders is.

Smaak

Rijpe limoentjes smaken een stuk zoeter en minder zuur en zijn sappiger dan de groene (niet-rijpe) limoenen. Hierdoor is de een dus niet per sé beter of lekkerder dan de ander, maar hangt het puur af van je smaak en waarvoor je ze wil gebruiken.

Tip: heb je aardig wat limoensap nodig? Gebruik dan de rijpe variant of een mix van beide. Wil je slechts de zure smaak vangen? Gebruik dan de groene limoenen.

Let wel: eenmaal geplukt behouden ze hun kleur, ze rijpen dus niet door in de fruitschaal zoals bij veel andere fruitsoorten.