Nieuws/Lifestyle
2124983586
Lifestyle

Recept van de dag: Kaukasische spruitensoep

Jawel, het was het succes van het afgelopen jaar. Namelijk het recept waar het meeste naar wordt gevraagd. En de afgelopen tijd was dat de spruitjessoep. Dus nog een keer. En zoals gebruikelijk, natuurlijk weer een beetje anders dan de vorige keer.

Meng een beetje fenegriek, basilicum, peper, kurkuma, koriander, komijn, lavas, chili, nootmuskaat, kardemom en piment door elkaar. Gewoon een beetje van dit en een beetje van dat. Dat staat achterop het zakje Chmeli-Suneli, oftewel Kaukasische Würzmischung dat ik van een Oekraïense vriendin kreeg. Wat een prachtig mengsel.

Nodig voor 4 personen:

•400 gr spruitjes

•1 liter kippenbouillon

•2 theel Chmeli-Suneli

•3 dl room

•12 kleine tomaatjes

•1 sjalotje fijngesnipperd

•100 gr uitgebakken spekjes

•4 eetl gepelde walnoten

Bereiden:

Bak de spruiten in boter. Doe er twee theelepels van dit mengsel bij. Je kan het trouwens in ‘Russische’ en ‘Poolse’ winkels kopen.

Als er een beetje kleur op de spruiten komt dan giet je er lichte kippenbouillon bij. En kook je de spruiten gaar. Room erbij. Blender erin. Serveer op zijn Italiaans met een oog van olijfolie in het soepbord. En bak wat kleine tomaatjes met sjalotjes. Die serveer je als je geen vlees wilt (en dan neem je natuurlijk groentebouillon). Ik bak spekjes uit. Laat mijn bakker nou walnotenbrood hebben. Dat neem ik erbij. Je kan ook nog wat gepelde walnoten erboven fijnknijpen.