Nieuws/Lifestyle
2143595057
Lifestyle

Nederlandse vrouwen erg kritisch op kledingkeuze van hun partner

„Schat, die broek kan écht niet!” Heb jij weleens een duidelijke mening over de kledingkeuze van je lief? Je bent niet bepaald de enige. Uit een recent onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst driekwart van de vrouwen weleens kritiek heeft gehad op de outfit van hun partner. Mannen zijn minder kritisch: 37% voorziet hun partner geregeld van modeadvies.

Panelwizard vroeg in opdracht van Acties.nl 1066 volwassen Nederlanders met een vaste relatie naar hun waardering voor de kledingkeuze van hun wederhelft. Daaruit blijkt dat de dames beduidend kritischer zijn dan mannen.

Een kwart van de Nederlandse vrouwen (26%) schaamt zich zelfs voor kleding partner, zo luidt een van de conclusies. Een derde heeft de hoop opgegeven dat daar ooit verandering in komt.

Modeblunders

Wanneer het om modeadvies gaat, nemen de meeste Nederlandse vrouwen geen blad voor de mond. Uit het onderzoek blijkt dat maar liefst driekwart van hen weleens kritiek heeft gehad op de outfit van hun partner.

Grappig is dat 39% van de Nederlandse vrouwen het vervelend vindt als hun wederhelft iets aan te merken heeft op hun kledingkeuze. Onder mannen geldt dit slechts voor een vijfde van alle respondenten.

Een groot gedeelte van de ondervraagde vrouwen bemoeit zich actief met de kledingkeuze(s) van hun partner. Zo stelt maar liefst zestig procent van alle Nederlandse vrouwen dat ze hun liefde ooit hebben hebben behoed voor een modeblunder.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop