Nieuws/Lifestyle
2145306
Lifestyle

5x

Zo gaat je stofzuiger langer mee

Wist je dat je altijd het hele snoer moet afrollen voordat je gaat stofzuigen? Huishoudexpert Zamarra Kok vertelt je in dit artikel hoe je ervoor kunt zorgen dat je stofzuiger niet kapot gaat.

Scherpe voorwerpen

Steentjes en glas kunnen in de borstelharen van de zuigmond blijven hangen en de vloer beschadigen. Ook kan de stofzak scheuren. U kunt scherpe voorwerpen beter met een stoffer en blik opvegen voordat u gaat stofzuigen.

Water

Misschien een inkoppertje, maar zuig nooit vloeistof met een gewone stofzuiger op! Dit kan de stofzuiger onherstelbaar beschadigen. Gebruik een speciale waterstofzuiger of multizuiger die vloeistof, grover en fijner vuil kan zuigen.

Snoer half uitgerold

Rol altijd het hele snoer af. Doet u dit niet, dan kan oververhitting, kortsluiting of zelfs brand ontstaan.

Filter vergeten

Wanneer hebt u voor het laatst het filter van uw stofzuiger vervangen of schoongemaakt? Met een verstopt filter is de zuigkracht minder en wordt de motor minder goed beschermd.

Bouwstof

Dit stof is zo fijn dat de filters verstopt raken en de motor kapot kan gaan. U kunt bouwstof met stoffer en blik opvegen en vervolgens dweilen. Ook kunt u een bouwstofzuiger huren of een oude stofzuiger gebruiken.