Nieuws/Lifestyle
2167910
Lifestyle

Filmrecensie: ’The bachelors’ ✭✭✭

Stel fijne acteurs redt formulefilm

— Wat: film, drama

— Regie: Kurt Voelker

— Met: J.K. Simmons, Josh Wiggins, July Delpy

Bill (J.K. Simmons) kan de herinneringen aan zijn overleden vrouw niet meer aan. Een verhuizing moet het verschil gaan maken, met een baan op een nieuwe school. Niet makkelijk voor tienerzoon Wes (Josh Wiggins). Zeker wanneer die ontdekt dat er alleen maar jongens bij hem in de klas zitten. Hoewel er regelmatig een kleine selectie van een meisjesschool op bezoek komt. En laat een van die meiden nou nét bijles nodig hebben.

Nieuwe liefde kan pas worden gevonden als oud zeer is verwerkt, vertelt The bachelors zonder al te grote verrassingen. Bill leert een leuke nieuwe collega (July Delpy) kennen maar heeft het vooral druk met een psycholoog en steeds zwaardere medicijnen, om z’n rouw weg te drukken. Intussen wordt de nieuwe vlam van Wes beheerst door de vechtscheiding van haar ouders. Lacy (Odeya Rush) rommelt met verschillende jongens. maar houdt relaties op grote afstand. En ook daar moet natuurlijk verandering in komen.

Al gaat regisseur Kurt Voelker misschien niet erg subtiel of diepgravend te werk, de cast blijkt prima uit de voeten te kunnen met zijn mix van zwaar drama en relativerende humor. De nog relatief onbekende Josh Wiggins en Odeya Rush zijn daarbij als koppel net zo charmant als J.K. Simmons en July Delpy.