Nieuws/Lifestyle
2169298
Lifestyle

Recept van de dag

Masterclass Brisket

Na al die haring even iets héél anders. Volgende week woensdag heb ik weer een feestje voor de snelle inzenders. Het jij enig idee wat een brisket is?

Mooi, zoek het op, loop naar de slager, vertel mij over welk deel van de koe dit gaat, vertel me hoe je het klaar zou willen maken. En dan haal ik uit de inzendingen de origineelste. Vandaag sturen, maandag weet je of je bent uitgekozen,voor de Masterclass Beef on the Beach met topchef Alain Alders (Duin en Kruidberg).

Locatie: Strandpaviljoen Ajuma Beach, Zandvoort, Woensdag 20 juni 2018. 11.00 - 13.30 uur.

Dit alles in samenwerking met Bord Bia en Chefs’ Irish Beef Club. Stuur naar [email protected], met telefoonnummer graag.

En dan nu de Flat Iron Steak, onbegrijpelijk dat die niet standaard bij de slager ligt.

Zorg dat de sukadebiefstuk al ruim op kamertemperatuur is. Als het is geseald, leg ik het zelfs in handwarm water. Dan uit de verpakking, droogdeppen en licht zouten. Bakken in ghee of geklaarde boter. Blijf erbij. Drie minuten een kant, drie minuten de andere kant. Leg afgedekt op een warme houten plank en laat rusten. Maak van de boter met een scheut wijn een lekkere jus. Snij na 10 minuten rusten in plakjes en draai er dan pas peper over.

Erbij: Buried at Sea, Galway Bay Milkstout.

Nodig:

• 150 gr sukade steak per persoon

• 2 eetl boter

• 1 glas rode wijn

• zout en peper

Download PDF:

Bijlage 1