Nieuws/Lifestyle
2200375
Lifestyle

Minder suv

Welke semi-terreinwagen koop je voor €35.000?

Wie wil er nu geen stoere auto met een hoge zit? Maar om nou allemaal dezelfde semi-terreinwagen te kopen, is ook weer zoiets. Wij tippen drie modellen die nét even anders zijn.

OCCASIONSELECTIE

Mazda CX-5 (2012-2017)

Volgens een ANWB-onderzoek is de CX-5 de meest waardevaste occasion van ons land. Los daarvan is het ook nog eens een fijn rijdende, stoere SUV. De 2.0 liter SkyActiv-benzinemotor is soepel in het gebruik (1 op 15). Op gaspedaal.nl hoef je niet lang naar een geschikte CX-5 te zoeken. Bij de Mazda-dealer in Hengelo traceert de occasionzoekpagina een mooie donkerblauwe TS+ (2016, 35.000 km) met automaat voor € 33.895.

Mitsubishi Outlander PHEV (2015-heden)

De Outlander bestaat ook als benzine of diesel, maar de versie met een verbrandings- én een elektromotor komt het meeste voor. Met een volle accu rijdt de PHEV zo’n veertig kilometer volledig elektrisch. Hij mag een aanhanger trekken tot 1.500 kilogram. Dit type Outlander is volop verkrijgbaar, zoals het bruine exemplaar (2016, 43.000 km) bij de Mitsubishi-dealer in Barendrecht voor € 34.950.

Toyota RAV4 Hybrid (2016-heden)

De batterij die de elektromotor ondersteunt, hoeft niet met een stekker te worden bijgeladen. Daardoor scoort de Toyota een betrouwbaarder verbruikscijfer (1 op 18!). De RAV4 blinkt uit in bedieningsgemak en comfort. Alleen de vierwielaangedreven versie mag een aanhanger trekken (max. 1.650 kg). Voor € 34.945 kiezen we een donkerbruine (2016, 38.000 km) bij de Toyota-dealer in Rijen.

OORDEEL VAN DE WEGENWACHT

Mazda CX-5

De Wegenwacht kent twee euvels bij de eerste generatie CX-5.. Het massacontact tussen accu en carrosserie kan losraken, waardoor de auto ‘stroomdood’ is. Dat wordt door de Wegenwacht ter plekke opgelost. Daarnaast wil de kachelradiator weleens verstopt raken, waardoor het interieur niet meer warm wordt. Daarvoor moet de Mazda naar de garage.

Mitsubishi Outlander PHEV

Als de Wegenwacht al bij dit type Mitsubishi komt, is dat vaak vanwege een achteraf ingebouwd alarmsysteem. Het gebeurt ook dat de Outlander niet wil starten. De oorzaak daarvan is vaak dat het te lang heeft geduurd om de laadkabel op te bergen, waardoor de startonderbreking zichzelf weer heeft ingeschakeld.

Toyota RAV4 Hybrid

Bij deze generatie RAV4 kent de Wegenwacht geen enkel mankement dat weleens voorkomt. Rij echter nooit de tank helemaal leeg. Het komt voor dat dan wordt getracht op de elektromotor alsnog een pompstation te bereiken. Als de hybride-accu is uitgeput, dan moet die aan een bijzondere externe lader en daarvan staat er precies één in Nederland.

ONS ADVIES

Als je veel lange ritten maakt en verbruik (dus) belangrijk is, raden wij de Toyota aan. Rijd je veel in de stad en beschik je over voldoende oplaadmogelijkheden? Kies dan de Outlander!

Kijk op anwb.nl/auto voor meer ANWB occasiontests.