Nieuws/Lifestyle
2201982
Lifestyle

Felix met smaak

Chique

Mijn vrouw en ik doen altijd onze mooiste kleren aan als we naar een chique gelegenheid gaan. Dit keer een avond in Parc Broekhuizen, waar restaurant Voltaire malligheid uithaalde met een weekeinde vol sterrenchefs. Thomas Diepersloot en Robert Poel doen er normaal al het werk, soms waait Jacob Jan Boerma (***) langs, afgelopen weekeinde waren er liefst 32 sterren uit de hele wereld.

Op het terras stonden we aan een glaasje champagne en keken uit over de geweldige vijver. Mijn vrouw in prachtig zacht glimmend diepkoperrood, een schouder bloot onder tule. Ja, ik sta er dan ook niet in mijn spijkerbroek.

De meeste anderen wel. Hoewel, er was een mevrouw die in een mooie robe zoveel van zichzelf liet zien dat ik wilde dat ze dat twintig jaar eerder had gedaan.

Er moet flink voor zo’n avond worden betaald, maar het Nederlandse geld is van een werkelijk treurigmakende boertigheid.

Denk je eens in, een kersverse langoustine, perfect gegaard. De eerste hap van het schaaldier is zoet en als het vlees zich ontplooit in je mond komen de eerste tonen van zee. Daaroverheen de smaak van yuzu, dat intense Japanse citrusvruchtje, aangevuld met het fijne parfum van Indonesische kaffir limoenblaadjes. Dat is perfectie en alleen daarom trek je feestkleding aan. Voortaan. Begrepen?!!

f.wilbrink@telegraaf.nl