Nieuws/Lifestyle
22072201
Lifestyle

Dagrecept: Lekker, tosti’s met daslook!

Zaterdagochtend was voor mijn broer en ik altijd een feestje. Voor mijn moeder ook trouwens. We zaten dan ademloos te kijken naar onze favoriete cartoons op Sky en Super Channel. Tussendoor maakte mams lekkere tosti’s.

Nu vind ik ze uit de koekenpan het lekkerst. Ik kwam een fijne tosti tegen met daslook; dat heeft die milde knoflook- en ui-smaak. Het recept komt uit De nieuwe Nordic Cuisine (Uitgeverij Carrera Culinair). Eerst maak je een daslookpasta. Meng de daslook, parmezaan, amandelen, zout en witte peper in een blender door elkaar.

Schraap de binnenkant schoon, zet weer aan en giet er beetje bij beetje koolzaadolie bij (arachideolie mag ook). Proef of het nog een snufje zout nodig heeft. Bestrijk de sneetjes zuurdesembrood aan een kant met boter en bestrijk vier sneetjes aan de andere kant met daslookpasta.

Leg plakjes kaas op de daslook en leg de andere sneetjes erop met de ’boterkant’ naar boven. Bak ze 3-4 minuten per kant goudbruin; druk ze aan of leg er een zwaar bord op. Ik kijk ondertussen of er wat leuke animatieseries te streamen zijn.

Nodig voor 4 tosti’s:

- 8 dikke sneden

zuurdesembrood

- gezouten boter

- 200 g Goudse of Edammer

- 100 g daslook (gewassen

en uitgelekt)

- 50 g parmezaan

- 50 g hele amandelen

- 1 tl zeezout, witte peper

- 75 ml koolzaadolie

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo