Lifestyle/Reizen
2219519
Reizen

Hotel van de week: Hotel Post, Lermoos

Ontspannen pitstop in Oostenrijk

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot hotel van de week. Deze week: Hotel Post in Lermoos, Oostenrijk.

Op weg naar het vakantieadres in Italië maken we met ons gezin een tussenstop bij Hotel Post in Oostenrijk voor één nacht. Het worden er spontaan twee want ontspannen wordt hier met een hoofdletter geschreven!

De riante suites zijn eigenlijk appartementen waarin je verdwaalt; met meerdere slaapkamers, een enorme badkamer, apart toilet en zelfs een heuse inloopkast die thuis nog steeds op mijn wensenlijst staat. Het uitzicht op de Zugspitze krijg je er als bonus bij, waardoor ik op het nostalgische houten terras instant geniet met de handtas nog op schoot. Man en zoons hebben intussen het activiteitenprogramma gecheckt, springen op de mountainbike en boeken een hiketocht voor de middag.

Het riante spa-complex is onlangs uitgebreid naar ruim 3000 m2 met een nieuwe Panorma buitensauna plus floating zoutwaterbad inclusief ’Bergblick’. Nieuw voor mij is de spectaculaire show in de buitensauna met licht- en geluidseffecten, net alsof je in een iets te warme bioscoop bent! De krachtige infraroodcabine beleef ik vanuit een heerlijke schommelstoel waarin ik uiteraard wegdommel. In het tweede spa-gedeelte verdwaal ik als ik mezelf verplaats van binnen- naar buitenbad, de biosauna, ijsgrot, het koudwaterbad en Kneippbad. Om even bij te komen is er vers fruit en een sapje aan de Vitalbar. Ik sluit de dag af met een Ayruveda gezichtsbehandeling in de schoonheidssalon.

In dit verwenhotel is het culinair genieten ook een ’Erlebnis’. Niet voor niets komen locals hier graag, want het restaurant behoort tot de Oostenrijkse top en de goed gevulde wijnkelder is fameus. Tijdens het diner voel ik me als herboren! Maar dat komt wellicht ook door het vers gekapte Arollo-hout dat hier overal is gebruikt en voor een goede nachtrust zorgt. Daar zit het dankzij de riante bedden met de fluffy dekbedden sowieso wel goed mee!

In ’t kort

Interieur

Authentiek, knus interieur met een hoog thuisgevoel gehalte en riante kamers. Bedden om nooit meer uit te komen.

Ligging

In de sportregio van Tiroler Zugspitz Arena, in het dorpje Lermoos. Droomuitzicht.

Service

Wat een gastvrijheid!

Praktisch

In de rustruimte van de buiten-spa liggen luxe magazines om te lezen, zijn er koptelefoons om muziek te luisteren en plug-ins voor smartphones..

Kamerprijs vanaf €310 volpension

post-lermoos.at