Lifestyle/Reizen
2223862
Reizen

Uit & Thuis

’Hard werken in onze B&B in Frankrijk’

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt hen naar hun bestemming. Verjaardagsfeest in Lissabon

Even terug in Nederland

Wie: Arie Baars (64) en Petra Broek (59)

Naar: Clermont-Ferrand, Frankrijk

Accommodatie: eigen B&B

Tijd: onbepaalde tijd

Reden: naar huis

’We wonen al negentien jaar in Frankrijk en gaan elk jaar wel een paar keer terug naar Nederland. Meestal een keertje samen en dan ga ik apart nog om mijn moeder te bezoeken. We waren nu even terug voor de bruiloft van een nichtje van Arie. We logeerden bij mijn moeder en zij vliegt nu met ons mee terug naar Frankrijk. Mijn zus woont daar namelijk ook, dus ze gaat bij haar op bezoek. We wonen in Puy de Sancy, waar we de B&B Plus Belle La Vue en een winkeltje runnen met snoep en chocola uit Nederland. We wonen in een prachtige regio, die nog niet is overlopen door toeristen. De meeste Nederlanders rijden er hard langs richting het zuiden. Je kunt er fantastisch wandelen en fietsen, hebt er allerlei leuke dorpjes en veel restaurants. En in de winter kun je er skiën. Het gebied rondom Clermont-Ferrand staat bekend om de keten van bijna dode vulkanen, die je al vanuit het vliegtuig kunt zien. Er is zelfs een themapark over vulkanen, Vulcania in de Auvergne. Het enige is dat je er geen garantie hebt op warm weer. Wij wonen er al die jaren al heerlijk. Het is in het hoogseizoen bikkelhard werken, het runnen van een B&B, maar we zijn nog altijd heel blij met onze keuze om te emigreren.”

Wie: Maud (40) en Patricia (40)

Terug uit: Lissabon, Portugal

Accommodatie: aPart of Lisbon (Airbnb)

Tijd: 4 dagen

Reden: verjaardag vriendin

’Een vriendin van ons is net veertig geworden, daarom gingen we met z’n zevenen naar Lissabon. We kenden elkaar al wel, maar waren nog nooit zo met elkaar op vakantie geweest. Maar het was super om te doen! Ons Airbnb-appartement was echt fantastisch qua locatie en uitstraling. We hadden bewust geen vol programma, want de meesten van ons hebben kinderen en konden het wel even gebruiken om te relaxen. De jarige had wel vooraf wat leuke plekken en restaurants uitgezocht. Een aanrader is lunchen op het strand van Costa da Caparica bij Praia da Princesa. Een mooie strandlocatie. Lissabon is mooi, wat minder standaard dan Parijs of Barcelona en de temperatuur is er goed. Perfect om lekker door de stad te slenteren en de architectuur te bekijken. We zijn naar de bekende bezienswaardigheid Torre de Belém geweest, om daarna aan te sluiten in de rij bij Pastéis de Belém voor een heerlijke pastel de nata. We hebben deze Portugese lekkernij meegenomen naar het park ertegenover, Jardim Botanico Tropical, en daar in de zon opgegeten. Drankjes doen bij het rooftop-terras Park, bovenop een parkeergarage in de stad, vonden wij ook top. Sangria in het zonnetje, heerlijk!”