Nieuws/Lifestyle
2224113
Lifestyle

Lezersvragen aan huishoudexpert

Hoe verwijderen grijze strepen toiletpot?

Huishoudexpert Zamarra Kok beantwoordt elke week in VRIJ vragen van lezers over een huishoudprobleem. Dit keer: ’hoe krijg ik die grijze strepen uit mijn toiletpot’, ’hoe maak in die hoge vazen goed schoon’ en ’is er een manier om raamfolie te verwijderen?’

Strepen

Janna Stofberg heeft problemen met haar toilet. „Aan de binnenkant van de wc- pot zitten grijze strepen die ik niet meer weg krijg. Waarschijnlijk van mijn wc-borstel die een metalen rand heeft. Weet u raad?”

Zamarra: „U kunt de strepen voorzichtig wegpoetsen met een polijstmiddel, bijvoorbeeld Staalfix.”

Raamfolie

Andrea den Blanken: „Het was leuk een kleurig raamfolie op het bovenlichtje in de keuken. Maar nu na twintig jaar is het verweerd en beschadigd. Eraf dan maar en iets nieuws verzinnen. Maar hoe krijg ik het eraf? De haarfohn geprobeerd, die liep warm en er gebeurde niets. Af en toe een schilfertje dat was alles. Inmiddels ziet het er niet meer uit.”

Zamarra: „Aangezien het met verwarmen van de folie niet werkt, raad ik aan om een folieremover te gebruiken. Dit is te koop via internet.”

Hoge vazen

Anny Schouten heeft geen vraag maar een goede tip voor het schoonmaken van grote hoge vazen. Ze schrijft: „Ik heb een paar hoge vazen als ik deze schoonmaak moet ik er met mijn arm in tot mijn elleboog dat is pijnlijk en heeft geen zin! Ik heb een wc-borstel gekocht, want die van het toilet vond ik niet kunnen. En dit is een prima oplossing!

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar zamarra@telegraaf.nl