Nieuws/Lifestyle
2228008
Lifestyle

Roomservice serveert organen

Filmrecensie: ’Hotel Artemis’ ✭✭✭

— Wat: film, actie, misdaad, thriller, sciencefiction

— Regie: Drew Pearce

— Met: Jodie Foster, Sofia Boutella, Sterling K. Brown

Jodie Foster is in ’Hotel Artemis’ een wat vreemde keuze.

Jodie Foster is in ’Hotel Artemis’ een wat vreemde keuze.

Wie incheckt in Hotel Artemis, heeft heel wat op zijn kerfstok. In dit clandestiene ziekenhuis worden gewonde topcriminelen opgelapt, waarna ze in de ’hotelbar’ even op adem kunnen komen met een flinke bel whisky of stevig lijntje coke. De huisregels zijn simpel: geen wapens, geen politie en geen moorden op medepatiënten. Maar de reglementen worden al snel overboord gegooid als buiten rellen uitbreken tegen de privatisering van drinkwater. Waarna de ene na de andere zwaargewonde aanklopt.

Jodie Foster is in ’Hotel Artemis’ een wat vreemde keuze.

Jodie Foster is in ’Hotel Artemis’ een wat vreemde keuze.

Met Hotel Artemis trakteert Drew Pearce op even curieuze als vermakelijke ’pulp-noir’, met dystopisch Los Angeles van 2028 als decor. De debuterende regisseur zelf bedacht het alleraardigste concept van een luxe boevenresort, waarna hij de hoofdrol reserveerde voor Jodie Foster. Een vreemde keuze, sterker nog: een pijnlijke miscasting. Want de Oscarwinnares schmiert zich ongemakkelijk en met een merkwaardig huppeltje door de film als ’The Nurse’. Deze excentrieke verpleegster (inclusief getroebleerd verleden!) runt niet alleen het hotel; tevens beschikt zij over een futuristische 3D-printer waarmee ze beschadigde organen kan vervangen.

Maar verder niks mis met deze fijne B-film die wegkijkt als een ’graphic novel’ vol schimmige personages (let op Sofia Boutella als glamoureuze huurmoordenares), onheilspellende sfeerbeelden en uitzinnig geweld. Ons advies: inchecken op eigen risico!