Nieuws/Lifestyle
2238618
Lifestyle

Interview met ’Mister Ajax’

Sjaak Swart: ’Gooi die videoscheidsen maar weg!’

Sjaak Swart

Sjaak Swart

Hij was de oudste in de beste voorhoede ooit binnen het vaderlandse voetbal: Keizer - Cruijff - Swart. Dinsdag wordt hij tachtig, maar heeft zijn mening nog altijd paraat. „Die videoreferees... Man, die kunnen ze beter meteen weggooien!”

Sjaak Swart

Sjaak Swart

„Zitten ze naast elkaar naar herhalingen te kijken en dan nog zien ze het fout. Opdoeken die zooi! Kost elke keer ook nog ijna twee minuten. Het haalt de vaart uit de wedstrijd. Voetbal moet snelheid houden. Tegenwoordig leggen ze het spel neer voor een jongen met kramp. Die lieten wij vroeger gewoon liggen, speelden wij omheen.”

En ik dacht nog wel: door die videobeelden hoeft Sjaak zich niet langer kapot te ergeren aan de foute beslissingen van Kevin Blom en Bas Nijhuis.

„Weet je hoeveel punten Ajax heeft gehaald in de wedstrijden die Nijhuis floot? Gemiddeld één. In Groningen boorde hij Ajax vorig jaar twee punten en dus het kampioenschap door de neus. Drie zuivere strafschoppen niet gegeven. Nou, daar heb ik even wat van gezegd. Kwam hij in dat tv-programma van Johan Derksen oliebollen brengen. Man, je bent zelf de grootste oliebol. Later floot-ie me, wedstrijd van Lucky Ajax (het elftal van oud-Ajacieden, red.). Kwam hij heel sportief naar me toe. Hebben we even gezellig zitten lullen. Toen was hij aardig. In de wedstrijd gaf hij ons een penalty. Weet je wat hij zei? ’Zie je nou dat ik Ajax wel een strafschop kan geven.’ Ja, maar wel mooi effe een paar weken te laat, riep ik.”

Lees vandaag het hele interview in VRIJ of via deze link (PREMIUM)