Nieuws/Lifestyle
2239377
Lifestyle

Recept van de dag

Fruit, fruit, fruit

Dit zijn moeilijke dagen. Bij welke kersenstal zal ik nu eens kersen halen? Keuzes, keuzes. Dit weekeind is het trouwens Kersenfeest in Cothen. Met optredens, met treintjes, met hoogstammen, met muziek en gezelligheid, ik geloof zelfs een kersenprinses, het kan allemaal niet op. Twee dagen lang. Komt allen maar parkeer niet juist bij mij voor de deur, oké?

Koop je kersen, koop je fruit altijd zo dicht mogelijk bij de producent of bij de producent zelf. Dan krijgt die tenminste een echte prijs en kan hij blijven produceren. Ik kan het echt niet genoeg zeggen. Gelukkig beginnen steeds meer mensen het te begrijpen.

En dan nu het lekkerste fruittoetje ooit: fruit schoonmaken, grote stukken in dobbelsteentjes snijden. Verwarm het sinaasappelsap met rietsuiker, steranijs, kruidnagel en de chilivlokjes. Dat laatste mag ook een flinke draai Jamaicaans peper oftewel Allspice zijn. Laat tien minuten trekken, heet, maar niet koken!!! Zeven en afkoelen en dan het fruit erin. Laat een uur minstens trekken. Kan je met ijs serveren. Met echt ijs, zoals het heerlijke ijs vandaag op onze pagina Culinair ons het prachtblad VRIJ. Zulk ijs dus. Zonder kan ook. Het wordt toch vechten om het laatste hapje.

Nodig voor een kom vol:

• 1 liter sinaasappelsap

• 3.5 dl rietsuiker

• 4 hele steranijs

• 10 kruidnagels

• mespunt chilivlokken of ½ thee Allspice

• fruiten uit het seizoen, schoongemaakt, en zonder pitten. zoals: kersen, aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, frambozen, abrikozen en nectarines en wat je nog meer lekker vindt!