Nieuws/Lifestyle
2245674
Lifestyle

Dierenarts Piet Hellemans beantwoordt lezersvraag

Help, onze hond eet poep! Waarom doet hij dat?

Dierenarts Piet Hellemans beantwoordt elke week een vraag van een lezer. Deze week: Onze labrador retriever Max heeft de gewoonte om naast zijn gebruikelijke premium voer, waarvan hij genoeg krijgt, poep te eten. Waarom doet hij dat?

Poep eten kan een hobby zijn van honden, met name bij de retrievers is dit een veel voorkomende hobby. Het is lastig af te leren want het gedrag beloont zichzelf… Het is afwijkend gedrag en komt niet door tekorten in het voer.

Het is af te leren door de brokken die de hond normaal in de bak krijgt mee te nemen tijdens het wandelen, en per brokje te geven als de hond zich bij u meldt. Voor de meeste honden zijn de brokken smakelijker dan poep en het versterkt ook de band tussen hond en baas. Lukt dit niet, dan kan een hondentrainer waarschijnlijk uitkomst bieden.

Een muilkorf werkt meestal niet. Daar kunnen ze het vaak alsnog doorheen eten en dit moet dan ook weer worden schoongemaakt. Daarnaast is dat symptoombestrijding van een gedragsprobleem; het is altijd beter om een probleem bij de oorzaak, in dit geval het gedrag, aan te pakken.

Vragen aan Piet? Mail dierenvriend@telegraaf.nl

Wie weet leest u het antwoord hier terug.