Lifestyle/Reizen
2247127
Reizen

VRIJ op Schiphol: Uit & Thuis

’Bali een paradijs voor het hele gezin’

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming. Deze week komt Sebastian terug van een vakantie op Bali en vertrekt Sandra naar Oostenrijk.

Werk en plezier in Oostenrijk

Wie: Sandra Kok (52)

Naar: Oostenrijk

Accommodatie: Gasthof Fair

Tijd: een week

Reden: werk & plezier

„Ik ga naar Oostenrijk voor werk en privé. Een klant van me vertelde in december over het Gasthof dat hij met zijn partner ging opzetten in Oostenrijk. Ik heb het logo voor hen mogen ontwerpen en de website gebouwd. Nu ga ik naar ze toe om met eigen ogen te zien hoe het is geworden. Er zijn nog veel foto’s nodig voor de website, dus die ga ik maken.

En ik ga de omgeving verkennen, zodat ik daar weer over kan schrijven. Ik neem ook wat tijd voor mezelf, daarom blijf ik een hele week. Vroeger wilde ik vooral op het strand liggen en zwemmen tijdens mijn vakantie. Nu wil ik nog steeds tot rust komen, genieten en lekker eten, maar ook actief doen en cultuur snuiven. Ik houd van verschillen in culturen.

In de omgeving van het Gasthof vind je meren, leuke dorpjes, de hoogste berg van Oostenrijk, een wildpark, een golfbaan, een rodelbaan en je kunt er heerlijk wandelen en fietsen. Vanaf half juni kun je er zelfs skiën op de gletsjer.

Na een paar dagen in de bergen breng ik nog een dagje door in Innsbruck, want dat schijnt een prachtig mooie stad te zijn. Ik houd van architectuur, dus dat komt vast goed. In het verleden heb ik veel gereisd voor mijn werk, maar sinds ik ondernemer ben, is dat wat minder geworden. Ik heb wel wat plannen waarvoor ik ook naar het buitenland mag, dus wie weet!”

Gezinsvakantie op prachtig Bali

Wie: Sebastian (37), Zoé (10) en Luce (7)

Terug uit: Bali

Accommodatie: hotels/Airbnb’s

Tijd: 2 weken

Reden: zonvakantie

Sebastian: „Mijn vrouw (niet op de foto, red.) was al twee keer eerder op Bali geweest en vond echt dat wij het als gezin ook eens moesten zien. Het is een paradijs, zei ze. En ze had niets teveel gezegd.

We hebben met z’n vieren genoten. De Indische Oceaan is mooi, het eten is heerlijk, het is betaalbaar en er is genoeg te zien en te doen. Zo heb je er jungle, bergen, prachtige stranden - van ruige zee tot rustige baai - en rijstvelden. De mensen zijn er supervriendelijk. Dat laatste vond ik echt verrassend, dat ze niet aardig zijn omdat ze een fooi willen maar gewoon omdat ze een goed hart hebben. Ze willen je helpen.

We hebben rondgereisd in een auto met een lokale chauffeur, daar betaal je echt niet veel voor. Daardoor hebben we dus allerlei verschillende kanten van het eiland gezien. Van dorpjes waar je amper een toerist ziet tot familiestranden, van hotspot voor surfers tot vijfsterrenhotels. Voor ons was ook belangrijk dat er genoeg te doen was voor de kinderen.

Daarom hebben we vooral op plekken geslapen waar ook een zwembad was. Ze zijn het wel gewend om ver te reizen. Ik kom uit Mexico, dus ze zijn al regelmatig met me mee geweest op familiebezoek. We creëren liever ervaringen voor ze door te reizen dan dat we ze de nieuwste spullen geven.”