Nieuws/Lifestyle
2257941
Lifestyle

Felix met smaak

Thuis

Mijn vrouw stapt er onder, ik hou het net omhoog en zij begint frambozen te plukken. Als het schaaltje vol is dan hebben we iets geheimzinnigs. Het is onze tuin met onze frambozenplanten en toch, als je net hebt geoogst, kijk je toch even om je heen of niemand het heeft gezien.

Mijn vrouw is beschaafd wat fruit aangaat. Of moet ik zeggen, ze propt het niet zoals ik met handen tegelijk in haar mond. Ik zwem het liefst in frambozensap, zij neemt een framboosje. Of een blauwe bes. Ja, van de week kwamen er weer twee planten bij. Blauwe bessen. Daar vertel ik volgende week over, maar nu kan ik al verklappen dat ze met hun zuurminnende wortels in een bedje van speciale aarde zijn gezet. Lekker ruim, op de groei. Soms haal ik een blauwe bes uit de koelkast en pluk er een van de plant in de tuin. Smaak vergelijken.

Van de kersenteler Vernooij, hier om de hoek, kregen we een doos met vier soorten kersen. Op het deksel kunnen we zien wat we proeven. Variks Zwarte heb ik zelf staan maar die ene kers die er aankwam, werd voor mijn ogen door een brutale lijster gestolen. Iedereen hier zweert bij de Kordia, groot, dik en zoet, en dan de Inspecteur Lohnis, dat is de lieveling van mijn vrouw. Merton Premier, ja, dat is hem, voor mij dan, grote kers, licht zuurtje, fris.

Walhalla, nirvana, paradijs, kan ons niet schelen hoe je het noemt, wij noemen het thuis!

f.wilbrink@telegraaf.nl