Nieuws/Lifestyle
2263785
Lifestyle

Kampeerders hangen onder Euromast

Rotterdam - Zeven kampeerders zonder hoogtevrees brengen zaterdag de nacht door in aan de Euromast hangende tentjes. De stunt maakt deel uit van een evenement waarbij op 122 bijzondere plekken in Nederland gekampeerd wordt. Ook bij onder andere het Afrika Museum in Berg en Dal, op forteiland Pampus en in een achtertuin midden in het historische centrum van Leiden worden de tentjes opgezet en slaapmatten uitgerold.

Initiatiefnemer Campspace is een platform dat kampeerders in contact brengt met particulieren die logeerplekken op bijzondere locaties aanbieden. Met de kampeernacht van zaterdag willen zij het zogeheten ,,microkamperen” promoten. Daarvoor werken zij samen met een aantal merken op het gebied van buitensportartikelen.

Bergbeklimmerstenten

In Rotterdam slapen de kampeerders in een viertal bergbeklimmerstenten, die onderaan het dek van de blikvanger uit de Maasstad hangen. Na een nacht op 100 meter hoogte abseilen de deelnemers naar beneden. Het abseilteam van de Euromast en professioneel klimmer Siebe van Heij begeleiden hen daarbij. Deelnemer Matthijs Noordover: ,,Ik hoop vooral dat het niet te hard gaat waaien. Verder heb ik er veel zin in en voel ik een beetje gezond spanning.”