Lifestyle/Culinair
228636048
Culinair

Recept van de dag: taco met zeebaars

Gekweekte zeebaars kan je het hele jaar rond kopen. Ze worden rond de Middellandse Zee en stonden in de Viswijzer als oké, dus dat neem ik dan maar over. Dit recept ook. Ik zag het in [email protected] Back to basic met Ilse. Ilse is Ilse D’Hooge, en met haar man runt ze een vishandel. Geen wonder dat er zoveel heerlijke visrecepten in haar boek staan. Uitgeverij Angèle. Staat vol met van die dingen die je hoort te weten en een aantal heerlijke recepten.

Nodig voor 4 personen of twee snoepers:

•400 gr zeebaarsfilet

•1 chilipeper, zonder zaadjes en zaadlijst, fijngehakt

•3 eetl citroensap

•1 eetl sojasaus

•1 eetl sesamolie

•½ theel wasabi

•2 eetl geroosterde sesamzaadjes

•peper en zout

•½ komkommer

•½ kleine rode ui, gesnipperd

•1 avocado, in blokjes

•4 taco’s

•olijfolie

Bereiding:

Meng zeebaarsblokjes met chilipeper, citroensap, sojasaus, sesamolie, wasabi, geraspte gember en een paar sesamzaadjes. Nog wat zout en wat peper en dan 20 minuten in de koelkast.

Dan doe je komkommer, ui, avocado, beetje olijfolie, wat citroensap en wat zout en peper door elkaar.

Vul de taco, liefst even in de oven geweest, met wat gemarineerde vis en dan de groentes. Helemaal gaaf met wat crème fraîche en een beetje fijngesneden korianderblad erdoor. Super!