Nieuws/Lifestyle
2288367
Lifestyle

Dierenarts Piet Hellemans beantwoordt lezersvraag

Hoelang puppy alleen laten?

Dierenarts Piet Hellemans beantwoordt elke week een lezersvraag. Deze week: „Dag Piet, wij hebben sinds kort een ontzettend lieve hond van een half jaar, maar vragen ons af: hoelang kan hij nu alleen zijn zonder dat ons huis wordt ondergeplast?”

Piet: ,,Als een hond zindelijk is, kan hij of zij zo’n 6 uur alleen worden gelaten in huis, zonder dat er grote aandrang ontstaat.

Wel zijn honden sociale dieren die behoefte hebben aan soortgenoten of in ieder geval aan gezelschap van honden of mensen. Dus wat fysiek mogelijk is qua alleen laten, is niet wenselijk qua gedrag en de behoeftes van de viervoeter.

Het kan bij uitzondering weleens nodig zijn om je hond een paar uur alleen te moeten laten. Zorg er dan voor dat de hond goed is uitgelaten en het liefst ook lekker moe is zodat hij het grootste deel van de tijd alleen lekker kan slapen.

Hondenuitlaatservices, een oppas of afspraken met buren die ook honden hebben, kunnen alleen zijn voorkomen en zijn bovendien noodzakelijk voor de geestelijke gezondheid van een hond als ze regelmatig grote delen van de dag in hun uppie zijn.’’

Vragen aan Piet? Mail dierenvriend@telegraaf.nl

Wie weet leest u het antwoord hier terug.