Nieuws/Lifestyle
230561982
Lifestyle

Hier ergeren we ons ’t meest aan in vakantiebungalows

’Dankzij’ corona zijn we ons eigen land meer en meer gaan ontdekken, met een verblijf in een bungalow(park) voorop. Een fijn alternatief, al komen er ook de nodige ergernissen bij kijken...

Alleen al voor de zomervakantie van dit jaar verdubbelde het aantal boekingen voor Nederlandse vakantieparken, zo blijkt uit eerder onderzoek. Zoals gezegd een prima alternatief voor het toch nog wat onzekere reizen naar het buitenland, maar een verblijf in een vakantiehuisje kan ook tot irritaties leiden.

De grootste, zo blijkt uit onderzoek van BungalowSpecials, is er gelijk een die we niet in de hand hebben, laat staan op kunnen lossen: het weer. Voor 40% van de respondenten kan slecht weer de vakantie behoorlijk verzieken. Tsja, het nadeel van vakantie in eigen land...

Oplossen

Andere irritatiepunten daarentegen kunnen wel opgelost worden, veelal door de beheerders van de vakantieparken zelf. Een slecht schoongemaakte accommodatie leidt voor meer dan een kwart van de vakantiegangers tot gefronste wenkbrauwen. Voor 21% zijn insecten een domper. Nou ja, het ontbreken van een hor om die diertjes tegen te houden dan. Slechte bedden is voor 19% een irritatie, 17% baalt als er slechte WiFi is.

Bijna de helft (48%) van de respondenten zegt de volgende keer beter op te zullen letten bij het boeken van een vakantiehuis vanwege dergelijke irritaties. Het weerhoudt ons er echter niet van weer een vakantie in eigen land te boeken: meer dan de helft (56%) is voornemens volgende zomer weer te gaan.