Nieuws/Lifestyle
2308619
Lifestyle

Gadget-tester

Getest: bluetooth miniboxen zijn kleine partymonsters

Tanja Kamphuis koos de bluetooth minibox van Bose. Vooral in partymodus zeer geschikt voor een buitenfeest.

Tanja Kamphuis koos de bluetooth minibox van Bose. Vooral in partymodus zeer geschikt voor een buitenfeest.

In deze rubriek proberen we elke week handige en/of bijzondere gadgets uit. Deze keer neemt Tanja Kamphuis haar muziek mee naar buiten. Kleine bluetooth-speakers: handig genieten in de tuin of op vakantie.

Tanja Kamphuis koos de bluetooth minibox van Bose. Vooral in partymodus zeer geschikt voor een buitenfeest.

Tanja Kamphuis koos de bluetooth minibox van Bose. Vooral in partymodus zeer geschikt voor een buitenfeest.

De flamingolampjes en tuinfakkels zijn uit de rommelschuur getrokken. Want steeds vaker dient de vraag van vrienden zich aan: ’Wanneer geven jullie weer een bbq-feest?’ Dat krijg je als je als een van de weinigen in de stad een tuin hebt. Laat er nou net op de redactie een grote doos vol bluetooth-speakers staan. Zit daar een box tussen die partyproof is en mijn 17 meter lange tuin kan vullen?

Ik pak meteen de grootste en zwaarste uit de doos, de Teufel rockster. Die moet zijn naam toch eer aandoen? De tafel trilt, net als de stoelen en zelfs de vloer. Stiekem best lekker! Sorry, buren. Wat een volume en bas! Ik mis de sub-bas, maar wat geeft het.

Hiphop komt goed uit de verf met dit bakbeest, bij de drum-’n-bass verstaan mijn huisgenoot en ik elkaar allang niet meer. Voor rockmuziek is de bas te overheersend. Mijn buurjongen van 17 zou dit exemplaar achterop zijn fiets naar het strand meenemen. Maar helemaal eerlijk is het niet voor de concurrentie in de doos, deze Teufel met zijn ruim 200 euro.

Dan de Denon envaya van 100 euro met zijn ingetogen design. Wie had dat gedacht, wat een prachtig helder geluid! Deze box kan veel volume aan en we nemen op de koop toe dat de bas een beetje ontbreekt. De bas heeft wel een goede gelaagdheid en blijft uitstekend in balans. Deze klinkt minder oppervlakkig dan de andere speakers. Jammer van het gehannes met het doosje, het te korte oplaadsnoer en het gepriegel met de usb-poort. Ook voelen de knoppen hard aan. Maar je krijgt goed geluid voor je geld.

Bose is de enige die twee boxjes opstuurde (100 euro per stuk) om vol in de partymodus te gaan. De Soundlink Micro is de kleinste van de geteste speakers. Deze heeft een veel rijker geluid dan je uit dit kleine kastje zou verwachten. Bij muziek met harde drums stoort de zware bas een beetje. Maar de meer mainstream muziek komt goed uit de verf. Leuk dat de app van Bose aangeeft wat je op dat moment afspeelt.

Gaat het volume heel hard (en dat kan-ie), dan vervormt het geluid een klein beetje, maar blijft ’warm’. Met boxje nummer twee erbij kun je kiezen voor de partymodus (zelfde geluid op twee speakers) of de stereomodus (links en rechts luisteren). Met deze twee jongens is de ruimte goed gevuld. We hoeven niet bang te zijn dat-ie nat wordt (waterproof) of beschadigd raakt (siliconen jasje).

In de dagen na het testen kreeg ik regelmatig een halve hartverzakking als een van mijn mobiele apparaten onbewust verbinding ging maken via bluetooth en een vrouwenstem zinnen riep als ’Klaar om te verbinden!’ Hij stond toch uit?

Een bijbehorende app bij speakers is overigens geen must, handmatige bediening is net zo snel en makkelijk.

De winnaar? Mevrouw Bose, ik ben er klaar voor.

In ’t kort

Plus

Muziek. Waar en hoe hard je maar wilt. Uitstekende geluidskwaliteit.

Min

Veel keuze in miniboxenland.

Waardering

✭✭✭✭

Prijs

Bose € 100

Denon € 100

Teufel € 200