Lifestyle/Reizen
2309557
Reizen

Hotel van de week: Bergland Design- en Wellnesshotel in Sölden

Waan je een filmster in dit Oostenrijkse hotel

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot hotel van de week. Deze week: Bergland Design- en Wellnesshotel in Sölden, Oostenrijk.

Het gebied rond het langgerekt skioord Sölden in Oost-Tirol is ’s zomers met driehonderd kilometer aan paden een fantastische plek voor wandelaars. Je kunt er ook heerlijk fietsen, op de weg en offroad. Na een sportieve vakantiedag wil je natuurlijk lekker in de watten worden gelegd en bij hotel Bergland weten ze precies hoe dat moet. Bij het inchecken word je al verwend met een glaasje bubbels.

Elk hoekje van het hotel is een lust voor het oog. Tiroolse gezelligheid is gecombineerd met modern design, wat resulteert in een unieke sfeer.

De spa is ongeëvenaard. Liggend op een bed van hooi – goed tegen reuma en andere gewrichtspijnen – kijk ik uit over de bergen. Ik geniet van zowel de Finse en Turkse als Zweedse sauna en trek baantjes in het zwembad.

Tijdens de opnames van de James Bond-film Spectre sliepen de crew en cast in dit hotel. Er is een vleugel naar de beroemde spion vernoemd die in de stijl van de films is ingericht. Ik slaap in een reguliere kamer, maar die doet qua comfort en luxe niet onder voor die waarin Daniel Craig heeft gelogeerd.

Naast een grote eetzaal is er een intiemer restaurant voor romantische etentjes. Het driegangendiner is heerlijk en met veel aandacht bereid. De volgende ochtend blijkt het ontbijtbuffet zo uitgebreid te zijn dat ik amper kan kiezen.

Behalve slapen in een James Bond-kamer kun je ook een bezoek brengen aan het op 3000 meter hoog gelegen museum 007 Elements, dat zojuist is geopend en geheel is gewijd aan de wereld van de MI6-agent.

De focus ligt op het in Sölden opgenomen Spectre, maar je wordt ook meegenomen achter de schermen van andere Bondfilms. Zo zie je hoe bepaalde actiescènes werden opgenomen en welke gadgets en auto’s werden gebruikt.

In ’t kort

Interieur

Combinatie van traditioneel en modern.

Ligging

Centraal in het dorp, vlak bij de lift.

Service

Alsof je bij vrienden logeert. Iedereen doet moeite voor je.

Praktisch

Kamerprijzen variëren per seizoen. Vanaf € 148 per nacht.

Meer info: bergland-soelden.at