Lifestyle/Reizen
2309654
Reizen

VRIJ op Schiphol: Uit & Thuis

’Mix aan culturen en smaken op Curaçao’

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming. Deze week vertrekt Hetty Buist naar Malaga en komt Danique Schoorl net terug van een vakantie op Curaçao.

Naar nichtje in Malaga

Wie: Hetty Buist (54)

Naar: Malaga, Spanje

Accommodatie: Airbnb-appartement

Tijd: 4 dagen

Reden: familiebezoek.

„Ik ben op weg naar Malaga om mijn nichtje te bezoeken die daar studeert. Zij woont in de oude stad. Ik reis samen met mijn zussen, maar zij blijven een hele week. Ik ben net op stedentrip geweest, daarom ga ik iets korter.

Het is de eerste keer sinds lange tijd dat we met z’n drietjes op vakantie zijn. Eerder dit jaar overleed onze vader, dus we hebben een moeilijke periode achter de rug. Onze moeder is al overleden toen we heel jong waren en onze zusterband is superhecht.

Dit tripje voelt als een mooie manier om de afgelopen periode af te sluiten. Even bijkletsen, maar ook ontspannen.

We verblijven in een appartement dat we via Airbnb hebben geboekt. Ik heb een boekje over de stad gekocht en zou graag het kasteel Gibralfaro bezoeken. Dat ligt op een berg en je schijnt daar mooi uitzicht over de stad en de zee te hebben.

Ik wil ook naar de Mercado de Atarazanas, zo’n overdekte markthal, om de Arabische sfeer te proeven. Mijn nichtje laat ons vast de mooiste plekjes zien. Verder willen we lekker rondlopen en terrasjes pakken.

Natuurlijk willen we weten hoe mijn nichtje het in Malaga heeft. Ze wil hierna graag een tijdje naar Londen. We hebben al gezegd dat we daar als tantes ook graag naartoe komen!”

Opladen op Curaçao

Wie: Danique Schoorl (32)

Terug uit: Curaçao

Accommodatie: The Scuba Lodge

Tijd: 4 dagen

Reden: werk en plezier.

’Na een intensieve periode was ik eraan toe om me op Curaçao op te laden. Mijn zusje is jaren geleden gehandicapt geraakt nadat zij door een auto werd aangereden. Ze zat een tijdje in een instelling, maar ze heeft een-op-eenbegeleiding nodig en dat kunnen ze in een instelling niet bieden. Daarom heb ik een zorgwoning voor haar opgezet waar ze samen met nog twee meiden woont. Iedereen raadde het me af omdat het zoveel werk is. En inderdaad: iedereen had gelijk. Maar het huis staat er mooi wel!

Ik heb zelf vier kinderen en ben ondernemer. Daarom ben ik er even tussenuit gegaan met mijn schoonzusje. Ik heb op mijn achttiende een jaar op Curaçao gewoond en kom nog jaarlijks terug. Deels voor werk aangezien ik als mediator ook reizen naar het eiland organiseer. Ik heb nu foto’s en video’s voor brochures gemaakt, maar ook lekker met een cocktail op het strand gehangen en ’s avonds gedanst.

Een aanrader vind ik de strandjes op Westpunt; springen van de rots bij Playa Forti! Tijdens het snorkelen zie je schildpadden en fantastische vissen. Op zaterdag is aan het einde van de dag Zanzibar, op Jan Thiel Beach, leuk om te borrelen en te dansen.

Het leuke aan het eiland vind ik de mix aan culturen en smaken. Mooi om te zien!”