Nieuws/Lifestyle
2318075
Lifestyle

Willeke Alberti gaat theater weer in

Willeke Alberti gaat, waarschijnlijk vanaf volgend najaar, weer het theater in. De koningin van het levenslied is bezig met het opzetten van een nieuwe voorstelling in het kader van haar 75e verjaardag in februari 2020. Dat zegt Alberti vandaag in Vrij Magazine van De Telegraaf.

„Om theaters te boeken moet je daar nu al mee bezig zijn”, vertelt de 73-jarige zangeres. „Een tournee is best heftig, met die afstanden en de files. Ik hoop ook dan veel ’s middags te kunnen optreden, wat ik nu doe voor de ouderen en psychiatrische patiënten.”

Ter ere van haar zeventigste verjaardag gaf Alberti twee jubileumconcerten in Carré. De laatste jaren heeft ze niet veel meer in theaters gestaan. Na een paar zware jaren waarin ze een aantal mensen verloor die haar na aan het hart lagen, zit ze nu weer heel lekker in haar vel. „Ik voel me krachtiger dan ooit”, zegt ze.

Naar een nieuwe relatie is ze niet op zoek. „Al zie ik heus wel leuke kerels. En als het gebeurt, gebeurt het. Maar als ze getrouwd zijn, houdt het op. Daar heb ik geen zin meer in. Als ik nog op iemand zou vallen, wil ik wel nummer één zijn. Ik wil nooit meer op de tweede plaats staan.”

Lees het hele interview in VRIJ magazine of hier online.