Lifestyle/Reizen
2341190
Reizen

Hotel van de week: Vista Alegre Ílhavo

Strak romantisch Portugees hotel

Een goed hotelbed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont elke week een uniek, opvallend of bijzonder hotel tot hotel van de week. Dit keer: Vista Alegre Ílhavo in Portugal.

Vanaf het balkon van mijn ruime hotelkamer heb ik een prachtig panorama-uitzicht over de Boco rivier, een tak van het binnenmeer van Aveiro. Je kunt het gewonnen zout in het vissersplaatsje Ílhavo bijna ruiken! De stortdouche is welkom, de luxe van het grote plasmascherm, subtiel verwerkt in de grote kledingkast, en het ruime zachte bed wennen meteen.

Vista Alegre Ílhavo is een oude porseleinfabriek met een rijke historie en dat zie je terug in menig detail van het strak ontworpen vijfsterrenhotel. De lobby heeft met al haar kunstwerken, gemaakt van porseleinen borden, schotels en kopjes iets weg van een museum. Op elke verdieping hangen kopjes ondersteboven aan een plank en balanceren borden op een stokje. Het is een sport te ontdekken hoe de kunstwerken op hun plaats blijven.

Ook langs de trap die je van de lobby naar het restaurant brengt, kijken we onze ogen uit. Zo gaan de restanten van de oude 18e-eeuwse fabrieksmuren vloeiend over in de hedendaagse muren. De mix van moderne meubels en industriële details zijn een feest voor het oog.

De strakke indeling en ambiance van het 72 kamers tellende hotel verraden op het eerste gezicht niet dat er aan de achterkant nog een paleis met tien kamers zit. Een strakke designwenteltrap leidt ons naar het achtergedeelte. Op elke verdieping vinden we historische details terug. Buiten, waar de nog intacte arbeiderswoningen, een oud schooltje en filmtheater zijn te bewonderen, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Maar het echte pareltje ligt achter de balkondeuren van de bruidssuite. Opeens staan we in een kapel. De koele lucht in combinatie met de bankjes en het altaar brengen je in kerkelijke sferen. Geen verrassing dat je hier kunt trouwen. Door het prachtige licht dat via de glas-en-loodraampjes naar binnen stroomt, kan ik me geen romantischer plek bedenken.

In ’t kort

Interieur

Modern en strak design. De porseleinen details vind je overal terug.

Ligging

Pal aan de Boco rivier die nog steeds wordt gebruikt voor industriële doeleinden.

Service

Medewerkers benaderen je op een persoonlijke manier.

Praktisch

Het hotel biedt een sauna en spa. Enkel met de auto te bereiken.

montebelohotels.com