Nieuws/Lifestyle
2347654
Lifestyle

Kasboek

’Niet verstandig als ik bij jouw geld kan’

Een bron van plezier of juist van zorg? Elke week praat een lezer over geld. Vandaag Mirelle Valentijn (39) uit Wilnis, wier man zichzelf haar grootste financiële misser noemt.

Netto inkomsten per maand: 1850 euro (betaalt zichzelf uit)

Vaste lasten: 1000 euro

Sparen: 700 euro

Budget

„Mijn ouders hebben ervoor gezorgd dat ik met een gezond startbudget uit huis ging en sindsdien heb ik nooit geldzorgen gekend. Ik ben al jong gaan freelancen naast mijn vaste baan. Na de geboorte van mijn eerste kind was de stap om helemaal voor mezelf te gaan werken dus minder eng. In mijn eigen praktijk leer ik jong en oud omgaan met pesten en geef ik trainingen aan pedagogisch professionals. Het liep al meteen heel goed. Ik geef weinig om luxe en heb niet veel nodig. Ik ben dol op de kringloop, kijk graag rond in tweedehandswinkels en ruil kleding met mijn zussen en vriendinnen. Natuurlijk ga ik weleens naar het theater of een concert, maar ik wandel net zo lief met een vriendin.”

Financiële misser

„Omdat ik zelf nergens op kon komen, heb ik het aan mijn man gevraagd. Hij zei: ’Met mij trouwen!’ Daar moesten we natuurlijk om lachen. Hij heeft altijd meer uitgegeven dan ik. Nu werkt hij parttime en dat is voor hem een goede manier geweest om van weinig geld te leren leven. Ik verdien nu het hoofdinkomen. We hebben altijd bewust onze financiën gescheiden gehouden. Hij zegt: ’Het is niet verstandig als ik bij jouw geld kan’.”

Duurste aankoop

„Ik heb mezelf net een nieuwe auto cadeau gedaan. Toen de kinderen weer eens op de achterbank zaten te bakkeleien, riep ik dat ik een grotere auto wilde. Niet dat de Fiat 500L een hele grote is. Ik geef verder graag geld aan vakanties uit. Dankzij mijn spaarrekening kan dat.”

Ik droom van...

„Een grote reis met mijn gezin maken. Ik ben fulltime met mijn bedrijf en vrijwilligerswerk bezig, onder meer voor de stichting Omgaan met pesten. Ik zou het lekker vinden om even al mijn verantwoordelijkheden los te laten om alleen met man en kinderen te kunnen zijn. Bijvoorbeeld twee maanden reizen door Midden-Amerika, Azië of Afrika. Mijn andere droom is de wereld een stukje vriendelijker en veiliger te maken.”

Meedoen? Mail naar VRIJ@telegraaf.nl