Lifestyle/Reizen
2360239
Reizen

Lange files verwacht op vakantieroutes

DEN HAAG - Nederlandse vakantiegangers hebben dit weekeinde grote kans dat ze vast komen te staan in files op de Europese vakantieroutes. De ANWB verwacht grote drukte op de Franse routes naar het zuiden. In Zuid-Duitsland beginnen de schoolvakanties en die uittocht is ook te merken in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

De Duitse ANWB, de ADAC, waarschuwt vakantiegangers voor „files zonder einde” door het aanbreken van de vakantie in Baden-Württemberg en Beieren. De uittocht in het zuiden van Duitsland heeft ook zijn weerslag op de wegen in Zwitserland, Oostenrijk en Italië.

Voor andere populaire bestemmingen gelden soortgelijke waarschuwingen. De finish van de Tour de France, zondag in Parijs, lokt honderdduizenden bezoekers. Verder zullen er lange files staan voor de Sint Gotthardtunnel. Formule 1-fans op weg naar de Hungaroring bij Boedapest staan in de file op de A4 vanuit Wenen bij de grensovergang Nickelsdorf.

Met de drukte in eigen land zal het wel meevallen, denkt de ANWB. Populaire evenementen zijn dit weekend het Truckstarfestival in Assen en zaterdag Rotterdam Unlimited, in het centrum van de stad.