Nieuws/Lifestyle
2384545
Lifestyle

Column Felix met smaak

Vleespuristen

Je zal maar vlees eten en daar ook nog weinig fouts in zien. Natuurlijk eet je geen kilomeppersvlees, maar kwaliteitsvlees. Goed-levenvlees, zeg maar.

Maar iedereen op het verjaardagsfeestje loopt opeens met doorgeladen vegetarische wapens rond. Ze hebben opeens allemaal kennis van feiten. Zo vergaat de planeet vrijwel onmiddellijk bij elke gehaktbal die jij consumeert. We gaan aan vlees ten onder.

Zoals bij jonge kinderen die het opeens zielig voor dieren vinden, kun je er eigenlijk alleen maar een beetje meewarig naar kijken, wetende dat een of twee keer per week vlees heel goed voor je is. En waar je je vinger niet achter krijgt, klopt dat nou wel, dat gegil over die uitstoot en dat vele verspilde water?

Dan lees ik: ’Ik wantrouw simpele oplossingen en mensen die dingen zonder nuance durven uitsluiten. We moeten op zoek naar een evenwicht zodat landbouwers weer optimaal gebruik kunnen maken van de synergie tussen veeteelt en akkerbouw. Als we op een goede manier aan veeteelt doen, met vlinderbloemigen om stikstof te fixeren en veel weidegang, dan zijn herkauwers onze beste medestanders in de strijd tegen de klimaatverandering.’ Aldus de Belgische professor Frédéric Rollin.

Meer van dat soort mannen graag, worden die verjaardagsfeestjes ook weer leuk. Kom maar door! Mag ik dat schaaltje gehaktballetjes...?!

f.wilbrink@telegraaf.nl