Nieuws/Lifestyle
2425354
Lifestyle

Zo houd je vliegen buitenshuis

Huishoudexpert Zamarra Kok geeft elke week antwoord op lezersvragen. Dit keer wil Inge weten hoe ze vliegen uit haar huis krijgt en heeft Hilda problemen met geleurde handdoeken in de was. Lezer Louis vraagt zich af hoe hij lijmresten uit zijn badcel haalt.

Handdoeken

Hilda van Selow-Drent: „Hoe kan ik voorkomen dat nieuwe gekleurde handdoeken blijven afgeven in de was?”

Zamarra: „Je kunt de kleur fixeren door de handdoeken een nacht te weken in een emmer met half water/half schoonmaakazijn of met een flinke schep zout. Was daarna de handdoeken in de wasmachine.”

Vliegen

Inge Bakker: „Heeft u een oplossing voor al die vliegen in huis? Kan het aan de cavia’s, katten of planten liggen?”

Zamarra: „Vliegen worden aangetrokken door licht, warmte en etensresten. Goed schoonmaken en alle etensresten opbergen helpt een beetje, maar nooit voldoende. Je kunt ze buiten houden met horren of vangen met een vliegenvanger. Zelf heb ik een paar vleesetende planten in huis (venusvliegenvanger). Ook een vliegenlamp kan helpen. Extreem veel last van grote aantallen vliegen? Dan ligt er waarschijnlijk ergens een dode muis te vergaan.”

Lijmresten

Louis schrijft: „Ik heb antisliptegels uit mijn badcel gehaald, maar hoe kan ik de lijmresten verwijderen? Cola helpt helaas niet.”

Zamarra: „Probeer het eens met een beetje wasbenzine op een doekje.”

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar zamarra@telegraaf.nl