Lifestyle/Reizen
2425626
Reizen

Uit & Thuis

’Londen hip en bruisend’

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming. Deze week vertrekt Sanne Haarhuis naar Amerika en komen Raymond en Hein terug uit Londen.

Ballonvaren in Amerika

Wie: Sanne Haarhuis (40)

Naar: USA

Accommodatie: Airbnb/bij vrienden/hotel

Tijd: 3,5 week

Reden: vrienden bezoeken

„Het wordt mijn eerste keer Amerika. Ik kom uit een familie van ballonvaarders en zes jaar geleden heb ik mijn brevet gehaald. Ik ben intussen Luchtsportheld van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart en vaar op internationaal niveau. Heerlijk om me helemaal over te geven aan waar de wind me naartoe brengt. Ik ben nu samen met een Engelse uitgenodigd voor de US Women Nationals.

Maar om alleen voor die wedstrijd te gaan, vind ik zonde. Daarom heb ik er een vakantie aan vastgeplakt. Dankzij het ballonvaren heb ik overal ter wereld mensen leren kennen, dus ik ga vrienden bezoeken. Eerst naar New York waar ik een meditatietraining ga volgen. Ik kijk er erg naar uit om zo weer nieuwe mensen te ontmoeten. Het voelt heel tof dat ik niet alleen de toerist ga uithangen. Ik heb verder niets gepland in die paar dagen New York. Ik hou van spontane acties en zie wel waar ik beland. Misschien het Vrijheidsbeeld bekijken?

Daarna vlieg ik naar Denver, Colorado, naar vrienden. Samen met een vriendin maak ik een roadtrip naar New Mexico en Wisconsin. Zij doet ook aan de wedstrijd mee, dus onderweg kunnen we onze strategieën met elkaar bespreken. Als we ieder voor ons eigen land varen, kan dat niet.”

Magisch concert in Londen

Wie: Raymond (45) en Hein (38)

Terug uit: Londen, Engeland

Accommodatie: Royal Eagle Hotel

Tijd: 4 dagen

Reden: concert

Hein: „Elk jaar gaan we iets langer weg, naar een festival of een concert in het buitenland. De band The Cure bestaat veertig jaar en vierde dat in Londen met een concert in Hyde Park. We waren een dag eerder gegaan en huurden fietsen om de stad te verkennen.

Voor twee pond per dag kun je overal een fiets pakken en weer ergens neerzetten, heel relaxed. ’s Avonds aten we met vrienden die ook naar het concert gingen en zijn we in de pingpongbar Bounce geweest.

Tijdens het concert traden meer bands op, maar niet zo lang. The Cure gaf een show van 2,5 uur. Magisch vonden wij het.

We hadden de band allebei al vaker in Nederland en België gezien. In hun thuisland was het extra bijzonder. De locatie was heel gaaf: groen en weids. Zondag waren we pas laat uit bed en zijn nog naar een buurtfestival geweest en hebben in een fietstaxi gezeten, een leuke manier om iets meer van de stad mee te krijgen.

Maandag gingen we terug, dus toen hebben we alleen ontbeten en een beetje ontspannen. Ray was al vaker in Londen geweest, voor mij was het de eerste keer. Ik vond de stad amazing! Zo groot, schoon, hip, divers, gemoedelijk, toegankelijk en bruisend.”