Lifestyle/Culinair
255699005
Culinair

Recept van de dag: knödels

Er is een complot tegen knödels in Nederland. Ik ben ervan overtuigd. Anders zou zoiets lekkers toch minstens eenmaal in de week op ons menu staan? De Beiers-Oostenrijkse knödel heet in het Nederlands trouwens een knoedel. Misschien dat de impopulariteit daar iets mee te maken heeft. Een knoedel, voor mij klinkt het als een puberjongen die zijn huiswerk niet wil maken. En dan heb je ook nog klösses, dat zijn knöddels maar soms heten ze anders.

Nodig:

•700 gr kruimige aardappels

•300 gr bloem

•30 gr griesmeel

•2 eieren

•beetje zout

•250 gr spekblokjes

•500 gr zuurkool

•1 eetl slagroom

•1 theel karwijzaad

•zout en peper

Bereiding:

Kook de aardappels, duw de schil er af. Druk door een zeef met de achterkant van een pollepel. Doe er bloem, griesmeel, het ei en zout bij en kneed er een deeg van. Intussen bak je de spekblokjes uit, knijp je de zuurkool uit en bak je die mee in de pan met spek. Doe er peper bij en wat karwijzaad. Laat lekker een poosje gaan. Doe er dan de slagroom bij. Laat indikken. Maak een rol van het deeg. Snij steeds een schijf af. Druk die plat tot een cirkel, vul de cirkel met een eetlepel zuurkool met spek. Vorm er weer een gesloten bal van en laat deze 15 minuten in een pan met ruim water koken. Serveer met een lekkere jus. En een salade ernaast.