Nieuws/Lifestyle
2559856
Lifestyle

Recept van de dag: pompoen-appelsoep

Nog even over die appels, dit weekeinde is er bij ons in Cothen Appelplukdag. Dat speelt zich af bij de Kersenhut. Maar ik tikte even Appelplukdag in op de computer en toen bleek dat er in het hele land appelplukdagen zijn. Sommige streken beginnen volgende week, andere zijn iedere zaterdag in september. Zit je nou zielig opgesloten in of rond de Randstad, kom dan eens kijken en eet voor de gelegenheid eens een echt rijpe appel. Wat een feest. En dan thuis maak je deze appel-pompoensoep.

Nodig voor vier en nog een paar borden extra:

Voor de bouillon

•3 wortels in stukken

•3 stengels bleekselderie in stukjes

•2 sjalotten, gesnipperd

•1 theel peperkorrels

•8 blaadjes basilicum (1 theel gedroogde)

•1 bosje peterselie

Verder

•1 stevige flespompoen , twee kleintjes

•3 goudrenetten geschild, zonder klokhuis, in stukjes

•zout en peper

Eerst de groentes, kruiden en peperkorrels aanzetten (zachtjes bakken) in wat olie, laat rustig gaan tot het iets bruin wordt. Doe er 2 liter water bij. Als het water kookt nog heel zachtjes 45 minuten laten trekken. Door de zeef halen. Prutjes mag je weggooien. Doe dan de appels en de pompoen in de bouillon. Het is jonge pompoen dus snel gaar. Ik zou zeggen half uur zachtjes doorkoken.

Eventueel grof pureren. Nog een beetje zout, wat extra peper. Vandaag wordt op het Foodlogfeest duidelijk welke de beste cider van Nederland is. Tot die tijd een Magnus Irish Cider erbij (Bij de Mitra), dat heb je wel verdiend na een dag appelpluk-plezier.