Nieuws/Lifestyle
2565157
Lifestyle

Recept van de dag

Haringfeest

Groot nieuws vandaag, nee, niet alleen wie de beste haringvrouwen en mannen van het land zijn, wat vanavond in Utrecht wordt bekend gemaakt. Nee, ook niet wie het heerlijkst palinggerecht heeft gekookt, vandaag op Gastvrij Rotterdam, man, man wat heb ik het druk vandaag want daar zit ik ook al in de jury...

Nee, het grote nieuws is natuurlijk wie die waanzinnige reischeque van 500 euro heeft gewonnen van onze prachtige haringreceptenwedstrijd. Ik weet het maar mag het pas vanavond bekend maken.

Voor de gelegenheid een haringrecept. Niet eens een winnaar. Het niveau was geweldig. Wat zit er veel kookkennis onder onze lezers. Deze karnemelkse haring werd ingezonden door mevrouw Mozes. Het is niet zeker maar de naam doet een joodse afkomst vermoeden. En dat klopt in ieder geval met het recept. Alle joodse haringrecepten, en dat zijn er nogal wat, beginnen met het weken van de haring.

„Vier zoute haringen een nacht weken in karnemelk, daarna droogdeppen en in kleine stukjes snijden. Dan alle andere ingrediënten door elkaar mengen Daarna dit alles op een bedje van gekookte rode biet, erg fijn geraspt! Als garnering gebruik ik pijnboompitjes en wat bieslook. Eet smakelijk. Hartelijke groet. Mw. J.G. Mozes”

 Bekijk ook: 

 De laatste haring 

Nodig voor 4 personen:

• 4 haringen

• ½ rode ui fijnsnijden

• ½ appel met schil fijnsnijden

• 3 eetlepels mayonaise

• 3 eetlepels zure room

• bieslook fijn hakken, 2 eetlepels

• 1 eetl paprikapoeder, zoet

• beetje peper, uit de molen

• beetje rasp van citroen of limoen

• er mag ook wat verse dille door

• 3 gekookte bieten, fijn

geraspt