Nieuws/Lifestyle
2627108
Lifestyle

Recept van de dag

Karbonades met een zoetje

Hier in San Sebastian is alles lekker. Sorry, niets aan de doen. Een hapje hier, een hapje daar. Zelfs in het pretparkje helemaal hoog boven de baai, waar ik met een ratelend karretje met de prachtige naam Funicolar naartoe omhoog ben gegaan, hebben ze prima bier en heerlijk hapjes om de middag door te komen. En toen dacht ik aan jullie!

Ja een karbonade is natuurlijk geen bergbiggetje met stroop knapperig gebakken, wat ik gisteren kreeg... maar zo wordt het ook heerlijk. Meng de tijm met een heel klein beetje zout en peper. Masseer er de karbonade mee. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de karbonades vijf minuten om en om tot mooi bruin.

Doe de balsamicoazijn erbij, draai het vlees nu telkens om tot de azijn zo goed als is verdampt. Dan de karbonades uit de pan halen, even op een bord. Doe twee eetlepels bouillon in de pan en schud om aanbaksel en restjes azijn los te krijgen. Leg de karbonades op de borden en druppel er een lepel van het bakvocht over. Dat smaakt bijna zoet. Geef er boontjes bij. En een Bronckhorster IJsselbock. Hoort altijd bij de beste bokken van het land. En dat hebben ze dan weer niet in Spanje. Ons bockbier.

Nodig voor twee snoeperds:

•2 karbonades à 150 gr

•1 eetl tijmblaadjes

•1 eetl olijfolie

•2½ eetl balsamicoazijn